Seniorzy podczas konsumpcji wykonanych własnoręcznie sałatek

Kolejne zajęcia kulinarne za nami. Tym razem uczestnicy Dziennego Domu Pomocy w Bratkowicach wybrali się w podróż kulinarną do kuchni francuskiej. Wspólnie z prowadzącą zajęcia Panią Agnieszką Kaczmar przygotowali wyśmienite croissanty w wersji wytrawnej, a także orzeźwiającą sałatkę z dodatkiem sosu na bazie musztardy, miodu oraz oliwy.

Uczestnicy poznali również tajniki kuchni włoskiej poprzez przygotowanie puszystego ciasta - focaccie, która jest rodzajem pieczywa, będącego podstawą pizzy. Seniorzy przygotowali pieczywo z oliwą z oliwek, pomidorkami koktajlowymi oraz czarnymi oliwkami.

Uczestnicy z niecierpliwością oczekują kolejnych zajęć, ponieważ poznają nowe techniki kulinarne, zapachy oraz smaki.

Realizacja zadania możliwa była dzięki dofinansowaniu Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Świlczy środkami z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego oraz budżetu państwa.


Zapraszam do galerii zdjęć:


Dokumentacja projektu pt.: „Utworzenie i funkcjonowanie Dziennego Domu Pomocy w Bratkowicach” - projekt realizowany w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego oraz budżetu państwa.